Un ghid de curatare pentru adidasi: in functie de tipul de material.

Un ghid de curatare pentru adidasi: in functie de tipul de material.

Vrei sa iti aratam cum sa pastrezi luciul sneakersilor ca sa arate ca scosi din cutie? Ramai pana la final, unde o sa insiruim tips and tricks pentru fiecare tip de material.

Nu exista nimic mai frumos decat o pereche fresh de adidasi, nu? Problema e ca nu dureaza mult si in functie de unde ii porti, pot ajunge sa arate ca si cum i-ai cumparat sezonul trecut, insa noi stim ca vrei sa ii pastrezi in conditii bune si sa arate ca noi, pentru ca adidasii sunt o investitie care merita ingrijita.

Tehnicile de curatare a sneakersilor nu difera atat de mult in functie de tipul de material, dar exista cateva metode specifice care functioneaza de la tesatura la tesatura. In aceste pagini o sa detaliem cum sa curatam cat mai bine adidasii in functie de cum sunt fabricati.

In primul rand, sa incepem cu ce e mai important: Nu iti spala adidasii la masina de spalat!

Daca i-ai pus la masina de spalat, acest lucru va afecta structura, integritatea, capacitatea adidasilor de a oferi o amortizare consistenta sau mai pe scurt, se duc pe apa Sambetei… sau in cazul acesta, apa masinii de spalat. 

1. Cum sa cureti adidasii din piele



1. Folosind un prosop de hartie sau de bumbac, sterge resturile de pe adidasi. Toata murdaria cu crusta s-ar putea aglomera si zgaria exteriorul in timpul etapelor ulterioare de curatare, deci primul pas nu e de ignorat.

2. Uda peria cu peri moi si freaca usor partea superioara, mediana si exterioara. Acest lucru ar putea slabi unele pete, dar nu te supara - inca nu ai terminat. In curand vei adauga solutia de curatare.

3. Aplica putin din solutia de curatare pentru adidasi. Da, ai putea folosi sapunul de vase pe care l-ai depozitat sub chiuveta, dar nu se stie ce ar putea face substantele chimice din acesta sneakersilor tai.

4. Spala adidasii intr-o miscare circulara, creand un amestec spumos pana cand ajungi la culoarea initiala a sneakersilor.

5. Uite un secret: Freaca pana se curata. Dar sa nu exagerezi, vezi care sunt limitele pe care le suporta perechea pe care o cureti, in functie de material, sa nu faci mai rau.

6. Sterge adidasii cu un prosop de hartie sau de bumbac. Lasa-l sa se usuce la aer daca este inmuiat. Ta daa! Perechea ta de sneakersi de piele e ca noua.
Uite un truc: daca ai grija sa nu-ti murdaresti adidasii prea tare si pe perioade lungi de timp, curatarea lor va fi mult mai simpla.

Best Seller

2. Cum sa cureti adidasii de piele intoarsa si Nubuck


Inainte de a incepe, trebuie sa iti reamintim ca adidasii din piele de caprioara ar trebui sa ramana uscati pe tot parcursul procesului de curatare. Fara exceptii! In afara de talpi.

Sa incepem de acolo. Aplica putina solutie de curatare pentru piele intoarsa si nubuck pe talpa.

Periaza usor orice piele de caprioara patata sau zdrobita cu peria de piele de caprioara. Acest lucru va elimina majoritatea problemelor la nivel de suprafata.

Pentru ameliorari mai adanci, utilizeaza o guma de sters pentru nubuck. Freaca intr-o miscare liniara pana cand pata se estompeaza.

Alt truc, in afara de cel prin care iti spunem sa NU uzi pielea intoarsa, este sa ai rabdare si sa folosesti ori de cate ori apare o noua pata, guma de sters pentru nubuck, asa vei reusi sa intretii si sa nu te chinui cand vine vorba de curatat.

3. Cum sa cureti adidasii textili


Adidasii din material textil alcatuiti din panza, plasa si lana sunt facuti pentru o curatare rapida (in majoritatea circumstantelor).

In primul rand, foloseste un servetel de curatare pe talpa si pe orice alte elemente de cauciuc.

Apoi, utilizeaza un produs de curatare cu spuma pentru partea superioara. Ar trebui folosita o perie cu peri ultra-moi pentru a evita sa fie agatati, iar in interiorul pantofului trebuie plasate prosoape de hartie sau bumbac inainte de a spuma. (Acesta este un bonus suplimentar, dar se vor usca rapid daca o faci.)

Apoi, asaza adidasii intr-o punga speciala pentru masina de spalat. (Da, adidasii tai – cu exceptia cazului in care marca mentioneaza in mod explicit altfel – pot merge in masina de spalat!) DAR: Foloseste doar setarile pentru haine delicate, pentru apa rece. Odata ce ciclul s-a terminat, scoate sneakersii si asaza-i pe un prosop uscat, lasa-i sa se usuce la aer.

Dupa cel putin 24 de ore, poti sa te bucuri de “noii” tai sneakersi.