Air Jordan - O istorie pentru pasionati… si nu numai.

Air Jordan - O istorie pentru pasionati… si nu numai.
Air Jordan este, dupa cum bine stiti, un brand de incaltaminte sportiva creata de Nike in colaborare cu legendarul jucator de baschet Michael Jordan, dar nu o sa vorbim despre detaliile tehnice ci despre cum a devenit un fenomen care a revolutionat industria sneaker si streetwear.

Air Jordan este un simbol pentru multi tineri din intreaga lume. Tu stii de ce?

Air Jordan sunt cea mai lunga linie continua de incaltaminte semnate vreodata. In timp ce primele editii sunt cimentate in istoria sportului si a incaltamintei, noile generatii isi croiesc si ele propriul lor istoric.
De asemenea, o pereche de sneakersi Air Jordan, purtate de Michael Jordan in timpul castigarii campionatelor, a fost vandut pentru suma record de 8 milioane de dolari la o licitatie.

Fun fact: Swoosh-ul a devenit una dintre cele mai recunoscute logo-uri din lume si cea mai valoroasa, avand o valoare de DOAR 26 de miliarde de dolari.

De ce au devenit modelele Air Jordan lansate in 1985 atat de populare si in zilele noastre? 2024 mai exact. Putem sa va dam cateva hint-uri:

1. Air Jordan a primit aprobarea atletica deoarece perechile sunt asociate cu imaginea lui Michael Jordan si evident ca acest lucru a contribuit la popularitatea brandului - comunitatea streetwear si sneakersi sustinuti de o legenda a sportului, pot simti o legatura, o apropiere cu acesta.

2. Mai simplu de atat nici nu se poate: stil. Sneakersii Air Jordan sunt extrem de versatili, pot fi purtati efectiv peste tot si cu orice. Sunt un statement piece in orice outfit si cunoscatorii/adeptii streetwear-ului cunosc deja asta.

3. Influenta pop culture: Fiecare noua versiune de Air Jordan venea cu ceva nou si inovator si a fost usor sa fie prezentate in videoclipuri muzicale, filme si alte forme media pentru ca nu se ajungea la o saturatie. Lucru ce a sporit mult la atractivitatea lor in randul pasionatilor.

4. Colectie si hype: Lansarile in editie limitata si colaborarile cu alte marci sau designeri, precum Travis Scott, DJ Khaled, Off-White sau Dior a creat un sentiment de exclusivitate si raritate.

5. Nu in ultimul rand, cel mai evident lucru: calitatea materialelor, confortul si performanta perechilor de Air Jordan pe care nu le poate contesta nimeni.


Fiind conceputa ca incaltaminte de performanta pentru baschet, Air Jordan a depasit rapid limitele terenului si a devenit un element esential in cultura urbana. Au ajuns sa fie colectionate de sneakerheads - o comunitate vibranta si globala de oameni care impartasesc o pasiune.

Sa multumim Air Jordan, Nike, Michael Jordan ca ne-au adus astazi impreuna? Va asteptam cu drag in magazinul nostru din Brasov, sa ne unim entuziasmul.

Te-ar putea interesa

Sneakers & CO. 2024: Cel mare eveniment de sneakersi din România
Adidas Campus 00s: HIT-ul anului 2024?

Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.